Taavi Lehto

Image
MV

Dr. Taavi Lehto on osalise koormusega farmatseutilise biotehnoloogia lektor.

Ta on lõpetanud Tartu Ülikooli Arstiteaduskonna proviisoriõppe eriala (2008) ning kaitsnud samuti Tartu Ülikoolis doktorikraadi biomeditsiinitehnoloogia erialal (2011). Doktoriväitekirja teemaks oli „Delivery of nucleic acids by cell-penetrating peptides: application in modulation of gene expression“.

Ta on käinud postdoktorantuuris mitmetes välisriikides ja töötanud mitmete maailmakuulsate teadlaste juures raviainete transpordi ning RNA-l põhinevate raviainete valdkonnas, näiteks Prof. Bernard Lebleu juures Montpellier Ülikoolis (Prantsusmaal), Prof. Ernst Wagner´i juures Ludwig Maximilians´i ülikoolis Müchenis (Saksamaal) ning Prof. Samir EL Andaloussi ja Prof. Edvard Smith´ juures Karolinska Instituudis (Rootsis).

Samuti töötab ta kaasproferssori ning grupijuhina Tartu Ülikooli Tehnoloogia Instituudis (https://www.tuit.ut.ee/et/teadus/taavi-lehto). Tema peamised uurimissuunad keskenduvad erinevate ravimkandursüsteemide ja rakuspetsiifiliste strateegiate arendamisele RNA-l põhinevatele raviainetele ning nende rakendamisele erinevates haigusmudelites.

Celia Teresa Pozo Ramos kaitseb doktoritööd „Preparation and assessment of antimicrobial electrospun matrices for prospective applications in wound healing”

10. mail kaitseb Celia Teresa Pozo Ramos doktoritööd „Preparation and assessment of antimicrobial electrospun matrices for prospective applications in wound healing” („Antimikroobsete elektrospinnitud maatriksite valmistamine ja hindamine haavaravis rakendamiseks”).

Veebiseminar: teadmussiirdedoktorantuur

Tartu Ülikooli meditsiiniteaduste valdkond korraldab veebiseminari, et tutvustada teadmussiirdedoktorantuuri eesmärke ja võimalusi selles osaleda.
Tartu Ülikooli eestvedamisel nõustati kuues riigis palju ravimeid võtvaid patsiente

Tartu Ülikooli eestvedamisel nõustati kuues riigis palju ravimeid võtvaid patsiente